РОЗДРІБНА ТОРГІВЛЯ УКРАЇНИ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Шпильова, Юлія Борисівна; Царук, Ірина Михайлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2014)
Розглянуто основні питання функціонування роздрібної торгівлі в Україні, окреслено її місце та роль у формуванні головної продуктивної сили суспільства через забезпечення населення споживчими товарами, розкриті головні характерні ознаки роздрібної торгівлі. Авторами детально проаналізований сучасний стан даної сфери діяльності, визначені основні тенденції її розвитку в регіональному аспекті. Особливу увагу зосереджено на суттєвій регіональній диференціації щодо забезпеченості населення торговельною мережею. Отримані результати дозволили окреслити основні проблеми розвитку роздрібної торгівлі, які суттєво впливають на якість життя населення як в цілому в країні, так і в її регіонах. Виявлено основні причини такого стану та запропоновано напрями подальшого поліпшення торгівельного обслуговування населення в Україні.