ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ОСНОВА ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ - Данилко, Валерій Кирилович; Дідківський, Сергій Анатолійович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2014)
Розглянуто суть поняття «інновація» та «інвестиція». Проаналізовано основні джерела інвестицій для підприємств будівельної галузі. Досліджено вплив інноваційної діяльності на ефективність господарської діяльності підприємства з точки зору його конкурентоспроможності. На практиці використання інноваційної (SIP) технології зведення житлових та промислових приміщень значно підвищить конкурентоспроможність підприємств будівельної галузі, шляхом зменшення вартості об’єктів. Розглянуто основні показники, що характеризують ефективність інвестицій залучених у проекти будівництва. Наведено розрахунок даних показників під час зведення житлових будівель з використанням стандартного методу будівництва та на основі створення будівлі за інноваційною технологією. Дані показники розраховані задля визначення загальної ефективності реалізації будівельних проектів. Обґрунтовано доцільність використання даного виду технологій будівництва та ефективність інвестиційних вкладень у подібні проекти. Запропоновано в подальшому дотримуватися будівельними підприємствами саме даної технології зведення житлових об’єктів, що займають особливе місце в будівельному комплексі, використання якої надає можливість знизити загальну вартість їх реалізації.