Вплив корупційної діяльності на економічну політику держави - Dragan, І. О.; Nonik, V. V.; Kravchuk, К. М. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2019)
Досліджується прямий вплив корупційної діяльності на економічну політику держави, встановлено, що корупція стримує становлення тісних політико-економічних зв’язків, які є важливими для прогресивного розвитку ринкових відносин. З цією метою було проаналізовано історичні передумови, які слугували становленню та розвитку корупції в Україні та світі. Було охарактеризовано тлумачення поняття корупції та корупційної діяльності, а також причини існування цього фактору. Наведено основні негативні наслідки впливу корупції на економічну політику держави. Виявлено що спільне та що відмінне притаманне усім визначенням корупції. Проаналізували визначення поняття держава та державна влада, встановлено, що державна влада здійснює управління суспільством від імені народу на всій території держави за допомогою державного апарату, видання та доведення до реалізації загальнообов’язкових правових норм та представляє державу у зовнішніх відносинах. Проаналізовано сучасний стан державної антикорупційної політики та причини її неефективності. Як перспектива, для подальшого дослідження, розроблено та представлено ряд заходів по зменшенню впливу корупції на економічну політику держави, яка сприятиме виходу значної частини економіки з тіньового сектору, а також зміцнить політичну складову органів державної влади.