Методичні положення економічного аналізу процесів формування проектів державно-приватного партнерства - Тітарчук, Михайло Іванович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2019)
В процесі дослідження було здійснено аналіз наукової літератури, та встановлено що в Україні питання розвитку теоретичних, організаційних та методичних питань функціонування державно-приватного партнерства піднімалися вкрай обмежено та фрагментарно. В статті здійснено аналітичну оцінку ефективності використання відповідного об’єкту державного майна. Визначено аналітичні процедури оцінки ефективності використання об’єкту державного майна. Обґрунтовано склад аналітичних показників за значеними напрямами та визначено напрями їх модифікації та адаптації. Візуалізовано базову структура аналітичного забезпечення фінансової моделі проекту державно-приватного партнерства. Визначено складові аналітичного забезпечення техніко-економічної оцінки проекту державно-приватного партнерства: оцінка ризиків, чутливості та еластичності проекту державно-приватного партнерства, економічний аналіз ефективності проекту державно-приватного партнерства через економічних вигід та витрат від його реалізації у майбутньому, формування компаративної моделі, яка дозволить порівняти ефекти від реалізації проекту за державний кошт та на основі проекту державно-приватного партнерства. Дане дослідження є основою формування якісного інформаційно-аналітичного простору управління усіма процесами формування проекту державно-приватного партнерства.