Передумови та шляхи удосконалення земельних відносин в контексті сталого соціально-економічного розвитку сільських територій - Тимошенко, Микола Михайлович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2019)
В статті обґрунтовано напрями вирішення актуальних стратегічних завдань організації раціонального землекористування та охорони земель в контексті сталого соціально-економічного розвитку сільських територій. Систематизовано основні варіанти вибору господарювання для власника земельної частки. Розглянуто позитивні та негативні сторони одноосібного обробітку сільськогосподарських угідь. Наведено та розкрито сутність основних елементів програми з отримання сільськогосподарських угідь для виробництва продукції галузі рослинництва. Розкрито умови співпраці ТАС АГРО та товариства під назвою «Об’єднання власників землі». Здійснено розрахунок ефективності запропонованого механізму, визначено гарантії безпеки та проаналізовано механізм гарантування оплати. Охарактеризовано та визначено напрями удосконалення форм орендних земельних відносин. Виокремлено позитивні та негативні сторони окремих складових трансформацій земельних відносин в Україні.