Оцінювання рівня професійної підготовки кадрів як визначальний етап формування персоналу підприємства - Ткачук, Вячеслав Олександрович; Бондарчук, Ірина Русланівна; Осадчук, Ніна Павлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2018)
Присвячено проблемам відбору персоналу. В ній зазначено, що найважливішою складовою частиною найму працівників є професійний відбір, який в основному визначає результативність управління персоналом. Тому в сучасних організаціях надається належна увага відбору персоналу. Визначено місце професійної підготовки кадрів в системі управління персоналом. Встановлено передумови формування об’єктивних даних про рівень професійної підготовки кандидатів на етапі професійного відбору. У роботі проведено огляд сучасних методів підбору персоналу, окреслена загальна схема дій служб персоналу щодо відбору персоналу, визначені параметри підбору кадрів. Систематизовані переваги таких методів підбору кандидатів, як асесмент-центр, професійна співбесіда, кейс-інтерв’ю. Обґрунтовано вплив якості оцінювання кандидатів на формування стабільного персоналу підприємства.