Побудова маркетингової інформаційної системи: українська специфіка - Сохацька, Олена; Романчукевич, Мар'яна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Запропоновано модель інформаційного забезпечення маркетингової діяльності в управлінні підприємствами. Побудовані на її основі системи маркетингової інформації повинні мати властивість адаптації до чинників ринкового середовища, що дозволить підприємству отримати додаткові конкурентні переваги