Основні організаційно-правові форми господарювання в сільському господарстві України - Скачек, Наталія Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Розглянуто особливості основних організаційно-правових форм господарювання в аграрному секторі України. Досліджено тенденції, що мають місце в структурі сільськогосподарських товаровиробників та землекористуванні. Проведено порівняння з окремими країнами ЄС. Визначено принципові відмінності в обгрунтуванні та використанні деяких організаційно-правових форм господарювання в Україні та за кордоном.