Статистична оцінка рівня збалансованості зовнішньої торгівлі України - Манцуров, Ігор Германович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Обґрунтовано необхідність розробки системи показників збалансованості зовнішньої торгівлі, що мають характеризувати різні аспекти зовнішньоторговельної діяльності в їх взаємозв’язку та взаємозалежності. Визначено шляхи приведення статистичного обліку у повну відповідність до міжнародних і європейських стандартів.