Прогнозування як фактор забезпечення економічної стійкості підприємств - Проценко, Наталія Борисівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Показано вплив прогнозування на рівень стратегічного планування, здійснення контрольних функцій в процесі розробки і реалізації управлінських рішень, наведений комплекс економіко-математичних моделей забезпечення економічного прогнозування, показана технологія економічних прогнозів, наведена методика оцінки прогнозних варіантів.