Побудова моделі взаємозв’язку класифікації дебіторської заборгованості з управлінням підприємством - Матицина, Надія Петрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Запропоновано розподіл дебіторської заборгованості за ознаками умов її виникнення, що надасть змогу досягти єдності боргових вимог  у системі управління.