Визначення галузевої привабливості регіону - Підлісна, О. А. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Зроблена спроба раціоналізації визначення показників економічного стану регіону, що повинно дозволити оцінити перспективи його розвитку у сукупності міжрегіональних, міждержавних, світових взаємозв’язків і, тим самим, спонукати до визначення потенційних можливостей регіону з позицій стратегічного розвитку.