Форс-мажор у сільськогосподарського виробника: обліковий аспект - Канцедал, Н. А. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Визначено сутність “форс-мажорних обставин”, розглянуто, які законодавчі акти їх регулюють, а також як стихійні лиха впливають на договірні відносини між суб’єктами господарювання. Запропоновано налагодження процесів документування фактів здійснення форс-мажору.