Вивчення соціальної структури пострадянських суспільств: теоретичні та методологічні підходи - Задорожна, Р. П. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Розглядаються питання статистичного вивчення соціальної структури пострадянського суспільства. В якості теоретичного підґрунтя досліджень обрано теорії соціальної стратифікації; в якості статистичного інструменту пропонується використання кластерного аналізу як методу пошуку існуючих структур в багатовимірному просторі.