Облік зовнішньоекономіних операцій при проведенні зустрічної торгівлі - Федькевич, Наталія Василівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Стаття присвячена дослідженню питань відображення в бухгалтерському та податковому обліках господарських операцій, що передбачені бартерними контрактами та операцій, пов’язаних з погашенням заборгованості шляхом заліку. Дослідження викликане тим, що ця проблематика вивчалася відокремлено одна від одної. Окремо висвітлювалися питання класифікації зустрічних угод, до яких відносяться бартерні договори, бухгалтерського обліку бартерних операцій, в тому числі у сфері зовнішньоекономічної діяльності, а питання щодо погашення заборгованості шляхом заліку окремо не досліджувалися.