Практика оподаткування прибутку та його обліку в кінці ХХ на початку ХХ століття - Береза, Світлана Леонідівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2005)
Розглянуто порядок обліку нарахування і сплати податку на прибуток за дореволюційних часів, внесено пропозиції щодо усунення недоліків функціонування податкового обліку на сучасному етапі.