Зв’язки характеристик освітньо-фахового потенціалу із статистичними даними регіону (області) - Янковська, Л. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2006)
Сформульовано аналітичне співвідношення, яке  зв’язує освітньо-фаховий потенціал (ОФП) регіону з широким набором параметрів, які входять в статистичні збірники регіону. Для аналізу відповідних вагових коефіцієнтів, які входять у співвідношення між характеристикою ОФП і параметрами, використано експертне опитування з подальшим ранжуванням і встановленням відповідних  пріоритетів на основі аналізу даних двох груп експертів.