Удосконалення економічного механізму оцінки платоспроможності суб’єктів підприємництва - Цал-Цалко, Юзеф Сигизмундович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2006)
Досліджуються проблеми теорії і практики економічного механізму оцінки платоспроможності суб’єктів господарювання, побудови інтегральних показників,  які можуть об’єктивно відбити рівень здатності підприємств виконувати свої поточні зобов’язання