Економіка та екологія: взаємозв’язок і протиріччя - Замула, Ірина Валеріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2006)
Досліджено передумови та наслідки взаємозв’язку економіки та екології, виявлено основні причини, що зумовлюють відображення в економічній системі природних ресурсів. Розкрито сутність і причини протиріч між екологією та економікою; намічено шляхи їх подолання.