Періодизація розвитку бухгалтерського обліку на основі зміни парадигм - Малюга, Наталія Михайлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2006)
На основі аналізу еволюції основних категорій бухгалтерського обліку виділено п’ять парадигм і обґрунтовано необхідність переходу до нової парадигми, визначено основні параметри нової парадигми