Основні фактори економічного зростання держави - Гармідер, Лариса Дмитрівна; Вакарчук, Тетяна Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
У даній роботі визначено важливість дослідження впливу факторів на економічне зростання з метою його прискорення. Зазначене сприятиме підвищенню ефективності державної економічної політики. Виокремлено різні види класифікації факторів економічного зростання, в залежності від характеру їх впливу, спрямованості дії, якісного змісту тощо. Запропонована певна систематизація факторів економічного зростання. Доцільність зазначеного полягає у виокремленні основних з факторів, якими є виробничо-економічні і науково-технологічні й інноваційні, та факторів організаційно-інституціональних і регулятивних, природно-географічних і соціально-політичних, що зумовлюють ефективне та раціональне використання перших. Вказані фактори взаємопов’язані між собою та мають комплексний вплив на економічне зростання держави. Виокремлено найважливіші фактори економічного зростання, а саме, фізичний капітал, науково-технічний прогрес, людський капітал, чисельність зайнятих в економіці.