Напрямки розвитку інформаційного забезпечення діяльності мережевих структур - Юхименко-Назарук, Ірина Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Обґрунтовано необхідність удосконалення інформаційного забезпечення діяльності мережевих структур в умовах формування мережевої економіки. Проаналізовано історичні аспекти розвитку облікового забезпечення управління горизонтальними зв’язками. Виділено основні завдання, які повинна вирішувати інтегрована облікова система мережевої структури. Виділено та обґрунтовано три основні напрями подальшого удосконалення бухгалтерського обліку в напрямі підвищення ефективності функціонування мережевих структур (парадигмальна трансформація облікової системи до вимог мережевих структур; побудова спеціалізованих систем інформаційного забезпечення управління мережевими структурами; розвиток методики обліку специфічних об’єктів мережевих структур). Проаналізовано інформаційні та інвестиційні взаємодії учасників шведських мережевих структур. Обґрунтовано поняття міжорганізаційного обліку як засобу побудови загальномережевої облікової системи. Обґрунтовано необхідність обліку мережевого капіталу та активів, що використовуються учасниками мережевої структури на засадах мережевих контрактів.