Аналіз конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств: основні проблеми та перспективи розвитку - Швець, Юлія Олександрівна; Бутенко, Анна Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглянуто сутність та специфіку конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Досліджено сучасний стан сільського господарства та його роль в економіці України. Визначено негативні та позитивні тенденції виробництва основних сільськогосподарських культур. Було виявлено та проаналізовано суттєві проблеми щодо теперішнього стану сільського господарства та впливу проблем на конкурентоспроможність. Досліджено негативні наслідки та ситуації, що утворилися на господарському рівні. Розглянуто шляхи щодо покращання стану сільськогосподарських підприємств та підвищення рівня конкурентоспроможності.