Підходи щодо удосконалення обліку нематеріальних активів потребам вартісно-орієнтованого управління - Гороховець, Юлія Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Обгрунтовано актуальність наукових досліджень відносно приведення у відповідність чинної облікової системи підприємства потребам суб’єктів вартісно-орієнтованого управління в частині інформації про нематеріальні активи. Встановлено, що рівень якості облікової інформації відносно нематеріальних активів залежить від способу їх оцінки, відображення в обліку та звітності. Запропоновано вирішити проблему на основі використання двох концептуальних підходів. Розкрито підхід, яким передбачається коригування системи обліку в частині нематеріальних активів на конкретному підприємстві шляхом «правильного» ведення обліку та оприлюднення додаткових звітів щодо нематеріальних активів підприємства.