ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ДЕРЖАВНОГО ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ КРАЇН СВІТУ - Федоренко, Інна Петрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Проведено аналіз функціонування інноваційних систем у провідних країнах світу. На його основі запропоновано рекомендації щодо формування державної інноваційної політики. Обґрунтовано, що найбільш вигідною для України є ринково орієнтована державна інноваційна політика, спрямована на активізацію науково-технічної і інноваційної діяльності.