Формування ринку високоприбуткових облігацій (junk bonds) у США в 1970–1980-ті роки - Мошенський, Сергій Захарович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Ринок високоприбуткових облігацій (відомих також за назвою «сміттєві облігації», junk bonds) почав формуватися в США в середині 1970-х років і був пов’язаний з діяльністю «короля сміттєвих облігацій» Майкла Мілкена з інвестиційної компанії Drexel. Junk bonds випускали невеликі і нещодавно створені компанії, що були недостатньо відомі, щоб отримати високий кредитний рейтинг. Випуск високоприбуткових (8–10 % річних) облігацій був для них єдиним шансом знайти своє місце на фінансовому ринку. Майкл Мілкен розумів потенціал цих облігацій, які, за своєю сутністю, часто були цілком надійними паперами, і зайнявся організацією їх емісій, продаючи junk bonds позиково-ощадним асоціаціям (Savings and Loan Associations) та іншим інвесторам. У 1980-і роки випуск таких облігацій став використовуватися для агресивних корпоративних поглинань, капітали для яких постачав ринок «сміттєвих облігацій». Деякі з цих поглинань проводилися з порушенням законів, що, зрештою, призвело до арешту Майкла Мілкена, банкрутства компанії Drexel і краху всього ринку «сміттєвих облігацій».