Аудит довгострокових та короткострокових зобов’язань - Корінько, Микола Данилович; Кушнір, Євгеній Олегович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Визначено важливість довгострокових та короткострокових зобов’язань для управління фінансовими та матеріальними ресурсами підприємства. Узагальнено мету, об’єкти та джерела інформації для здійснення аудиту короткострокових та довгострокових зобов’язань. Узагальнено організаційно-методичне забезпечення аудиту довгострокових та короткострокових зобов’язань суб’єкта господарювання. Виокремлено етапи проведення аудиту довгострокових та короткострокових зобов’язань і мету аудиту на кожному із зазначених етапів та рекомендовані методичні прийоми. Встановлено, що для визначення обсягу та змісту вибірки доцільним є здійснення оцінки систем: внутрішньогосподарського контролю та бухгалтерського обліку підприємства шляхом виконання аудиторських процедур. Оцінивши зазначені системи аудитор визначає методику для проведення аудиторської перевірки довгострокових та короткострокових зобов’язань. Визначено аналітичні процедури, які аудиторам доцільно використовувати при проведенні аудиту короткострокових та довгострокових зобов’язань. Запропоновано класифікацію виявлених недоліків за результатами проведеної аудиторської перевірки короткострокових та довгострокових зобов’язань.