Мотивація персоналу- як одна з головних функцій менеджменту - Рибачук-Ярова, Т. В.; Яровой, Л. В. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглянуто питання мотивації персоналу як однієї з найважливіших функцій практичного менеджменту та методи розробки мотиваційних програм. Наведено, що мотиваційний менеджмент може привести як до максимальної так і до низької віддачі робітників. Досліджені напрямки мотивації персоналу як основної передумови підвищення результативності діяльності підприємства.