Варіативне моделювання системи бухгалтерського обліку в Україні: можливості і загрози - Шигун, Марія Михайлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглянуто передбачені вітчизняним законодавством варіанти організаційних і методичних складових облікової системи, проведено оцінку ступеня варіативності системи бухгалтерського обліку в Україні, показано вплив варіативного моделювання на елементи методу обліку, запропоновано заходи зниження надмірної варіативності вітчизняної облікової системи.