ІНТЕГРАЛЬНА ОЦІНКА І СТРУКТУРНИЙ АНАЛІЗ СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Любченко, Олексій Миколайович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Проведена інтегральна оцінка і структурний аналіз соціально-економічного розвитку регіонів України. Автором виявлено, що динаміка основних економічних показників у регіонах свідчить про зростання диспропорцій у їх розвитку, має нестійкий характер і значною мірою залежить від впливу різноманітних чинників. В статті доведено, що проблема зменшення існуючих диспропорцій і дезінтегрованності економічного простору держави повинна бути відображена в довгостроковій стратегії соціально- економічного розвитку регіону.