ЖИТТЄВИЙ ШЛЯХ ТА ВНЕСОК В ЕКОНОМІЧНУ ДУМКУ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ В.М. НАВРОЦЬКОГО - Шафранська, Ірина Борисівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглянуто діяльність українського вченого, економіста, публіциста та статистика Володимира Михайловича Навроцького, його роль у розвитку економічної думки Зх. України другої половини ХІХ століття. В. Навроцького називають першим галицько-українським економістом.