ЕКОНОМІЧНИЙ ЗМІСТ ВИТРАТ НА ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Тимрієнко, Ірина Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Під системою якості сьогодні розуміють інструмент безперервного тиску на собівартість. А на зорі виникнення систем якості, коли вони призначалися тільки гарантувати відповідність будь-якої одиниці випущеній продукції сертифікату на неї, учені шукали шляхи, щоб недоброякісна продукція не потрапила споживачеві і при цьому витрати були б мінімальними. Так виникло поняття витрат на якість. Досліджено зміст даних витрат, історія розвитку термінології, зроблена спроба надати визначення витратам на якість продукції на основі процесного підходу.