СУТНІСТЬ ТА ВИДИ КОНСЕРВАТИЗМУ В БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ - Легенчук, Сергій Федорович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розкрито сутність консерватизму як категорії бухгалтерського обліку. Розглянуто особливості застосування консерватизму в міжнародному та національному бухгалтерському законодавстві. Запропоновано класифікацію консерватизму в бухгалтерському обліку. Проаналізовано погляди авторів щодо трактування консерватизму в бухгалтерському обліку. Запропоновано визначення облікового консерватизму та консерватизму сприйняття облікової інформації.