ПОРЯДОК ОЦІНКИ ТА ПЕРЕОЦІНКИ ПОХІДНИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ - Здреник, Василь Степанович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Визначається, за якою вартістю слід первісно оцінювати, переоцінювати та списувати з балансу похідні фінансові інструменти. Пропонується спрощена методика переоцінки деривативів для підприємств, де відсутній фінансовий відділ, а також доведено необхідність визнавати похідні фінансові інструменти виключно на момент укладення контракту.