ВПЛИВ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВИТРАТИ ТА ІНВЕСТИЦІЇ У ПЕРСОНАЛ НА ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНУ СИСТЕМУ ПІДПРИЄМСТВА - Давидюк, Тетяна Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Обґрунтовано, що основною причиною зниження витрат підприємств на розвиток людського капіталу є існуюча сьогодні система обліку, яка не дозволяє розглядати персонал як об’єкт для інвестицій, що приносять віддачу. Доведено, що людський капітал підприємства є основним фактором виробництва і витрати на нього повинні враховувати не тільки прямі – на заробітну плату, але і кадрові інвестиції та прийматись до уваги при оцінці ефективності всієї сукупності вкладень на розвиток персоналу, що сприятиме раціональному використанню людського капіталу.