ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ ЕЛЕКТРОННИХ ГРОШЕЙ ЯК МЕТОД ЇХ КОНТРОЛЮ: ПРОЦЕСНИЙ ПІДХІД - Семенець, Анна Павлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто ступінь нормативно-правового регулювання процесу інвентаризації електронних грошей на підприємстві. Виявлено відсутність розроблених методик оцінки та відображення на рахунках обліку електронних грошей, що призводить до викривлення показників фінансової звітності. Розроблено організаційно-методичні положення проведення інвентаризації електронних грошей відповідно до етапів, що забезпечить уникнення викривлень у фінансовій звітності підприємства та надання користувачам більш достовірної інформації про обсяги розрахунків та залишки електронних грошей на підприємстві на дату балансу. Визначено вплив облікової політики, положення про організацію бухгалтерського обліку та посадової інструкції на систему контролю за операціями з електронними грошима, зокрема їх інвентаризацію. Виявлено типові порушення, які виникають під час відображення операцій з електронними грошима в обліку, своєчасне виявлення яких дозволять провести відповідні коригування задля уникнення викривлення інформації, що подається у фінансовій звітності підприємства.