АНАЛІЗ МЕТОДІВ ОЦІНКИ ВАРТОСТІ АКТИВІВ У БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ ПІДПРИЄМСТВ: НАЦІОНАЛЬНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ АСПЕКТИ - Сопко, Валерія Василівна; Андрос, Світлана Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Здійснено аналіз методів оцінки вартості активів в обліку вітчизняних підприємств. Виявлено фактори впливу на вибір методу оцінки вартості активів суб’єктів господарювання. Уточнено зміст та специфіку методів оцінки вартості активів відповідно до П(С)БО та МСБО / МСФЗ. Обґрунтовано методичні підходи до оцінки вартості активів, які дозволяють визначати прибуток за даними обліку. Запропоновані засади організаційного забезпечення обліку як передумови упровадження в обліковій політиці підприємства оптимального методу оцінки вартості активів.