РЕФОРМА БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ В УКРАЇНІ: СТАН, ПРОБЛЕМИ, ОРІЄНТИРИ - Олійник, Яна Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Історична відокремленість країн та національні особливості зумовили розвиток різних моделей бухгалтерського обліку зі своїми особливостями, вадами та перевагами. В Україні відбувається процес реформування бухгалтерського обліку з метою запровадження міжнародних стандартів шляхом їх адаптації до економіко-правового середовища і ринкових відносин.