АНАЛІЗ АСОРТИМЕНТНОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВА РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ - Нестеренко, Оксана Олександрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Обґрунтовано необхідність використання ABC/XYZ – аналізу для ефективного управління асортиментом торговельного підприємства. Проведено ABC-аналіз асортименту підприємства за двома параметрами (товарообігом та прибутком), XYZ-аналіз стабільності продажу та інтегрований ABC/XYZ – аналіз.