ОРГАНІЗАЦІЯ КОНТРОЛЮ ВИТРАТ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ САНАТОРНО-КУРОРТНИМИ УСТАНОВАМИ - Куцик, Петро Олексійович; Чабанюк, Одарка Михайлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто основні напрями організації контролю витрат санаторно-курортних установ з урахуванням специфіки їх діяльності. Звертається увага на необхідність запровадження обліку та контролю за центрами відповідальності та системи бюджетування, як комплексної програми планування і жорсткого регламентування витрат і доходів, що забезпечить не лише беззбиткове функціонування, але й розвиток підприємств санаторно-курортного комплексу.