ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ - Вакалюк, В’ячеслав Анатолійович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто проблеми правового забезпечення державного регулювання інноваційної діяльності в Україні, а також створення сприятливого інституційно-правового механізму для суб’єктів інноваційного процесу. Визначено основні закони України, що регламентують інноваційну діяльність, та роль Верховної Ради України у створенні законодавчої бази у сфері інноваційної діяльності. Обґрунтовано доцільність удосконалення законодавчої бази із запровадження та нормального функціонуванню моделі інноваційного розвитку в Україні. Проаналізовано недосконалість створеної законодавчої бази регулювання інноваційної діяльності в Україні, визначено основні особливості активізації інноваційної діяльності, запропоновано шляхи здійснення регулювання інноваційної діяльності, а також доцільність запровадження механізму посилення зацікавленості комерційних банків у збільшенні обсягу інвестицій. Особлива увага приділена питанням інноваційних ризиків, надано перелік найбільш поширених видів інноваційних ризиків, що пов’язані з нестабільністю економічного законодавства