ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСУВАННЯ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ НА ПРИКЛАДІ ВНЗ - Норд, Ганна Леонідівна; Руденко, Наталія Олександрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Досліджуються системи фінансування закладів вищої освіти в провідних світових державах, визначається середній рівень фінансування даної галузі по країнах як величина частки від ВВП. Аналізуються видатки Міністерства освіти і науки України на освіту з 1997 року. Розглядаються особливості бюджетного фінансування навчальних закладів країн з різним територіальним устроєм. Досліджується феномен освіти як приватного, суспільного та змішаного блага.