ПРОГНОЗУВАННЯ ПОКАЗНИКІВ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА ЯК ОСНОВА ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ - Пономарьов, Денис Едуардович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
У сучасних умовах ведення господарської діяльності дуже актуальним для підприємств будь-якого масштабу постає питання про забезпечення його фінансової стійкості. Дана стаття присвячена дослідженню інструментарію прогнозування та його значенню в українських реаліях для формування стійкого фінансового розвитку підприємства. Розглядаються функції та методи прогнозування, головні етапи дослідження та аналізу прогнозних значень. Таким чином, наведено рекомендації щодо розробки прогнозів фінансових показників. Такі прогнози дають можливість сучасним українським підприємствам передбачати свій фінансовий стан наперед, розробити відповідний план дій згідно з кожною потенційною ситуацією в майбутньому, проаналізувати виникнення можливих загроз з боку як зовнішньоекономічного середовища, так і внутрішнього середовища компанії. Завчасний аналіз та прогноз показників фінансового стану при правильному його складанні дозволяє мінімізувати вплив несприятливих чинників, а в деяких випадках – взагалі уникнути їх.