ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ОПТИМІЗАЦІЇ ВИРОБНИЧОЇ СТРУКТУРИ ВИСОКОТОВАРНИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Бродський, Ю. Б.; Данкевич, В. Є. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Досліджено ретроспективу розвитку моделювання в сільському господарстві. Охарактеризовано загальні підходи до оптимізації виробничої структури високотоварних сільськогосподарських підприємств та наведено критерії оптимальності в сучасних умовах господарювання. Розроблена економіко-математична модель оптимізації виробничої структури для типових високотоварних господарств.