ДОСВІД КРАЇН ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЄВРОПИ ЩОДО ПОДОЛАННЯ КРИЗИ І СТАБІЛІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - Череп, О. Г.; Сіра, Н. В. («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Досліджено тенденції, причини та наслідки фінансової кризи країн Центральної Європи. Визначено чинники, що спричинили фінансову кризу і заходи Урядів країн Центральної Європи щодо запобігання подальшого поглиблення фінансової кризи. Проведено порівняльний аналіз та характеристика шляхів стабілізації економіки різних країн, а саме – Польщі, Німеччини та Чеської Республіки. Запропоновано шляхи подолання світової фінансової кризи з урахуванням досвіду країн Центральної Європи