УМОВИ СВІТОВОЇ ВЗАЄМОДІЇ КРАЇН У СФЕРІ АГРАРНОГО ВИРОБНИЦТВА Й ОБМІНУ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИМИ І ПРОДОВОЛЬЧИМИ ТОВАРАМИ - Резнікова, Ольга Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Людську безпеку ми визначаємо як можливість використати право вибору в умовах свободи і безпеки, а також як повну впевненість у тому, що ці можливості збережуться й у наступному. Відповідно людська безпека розглядається як сукупність взаємопов’язаних елементів: економічної безпеки – забезпеченість доходом, достатнім для задоволення насущних потреб; продовольчої безпеки – доступність основних продуктів харчування; екологічної безпеки – свобода і захист від загроз екологічного забруднення