ДЕМОГРАФІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ІНДИКАТОРИ ЛЮДСЬКОГО РОЗВИТКУ: ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА ЗАСТОСУВАННЯ - Мельничук, Дмитро Петрович; Сурікова, Ірина Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Узагальнено основні положення концепції людського розвитку, охарактеризовано її роль та значення за сучасних умов господарювання, досліджено зміст відповідних демографічних та соціально-економічних індикаторів, що дозволило визначити рівень людського розвитку в Україні та запропонувати шляхи його підвищення