ІСТОРІЯ РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ УКРАЇНИ У СКЛАДІ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ СТ.) - Мошенський, Сергій Захарович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Розглянуто ринок цінних паперів України періоду промислового підйому другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Показано значення іноземних інвестицій в індустріалізації, а також формування бізнес-мереж і фінансово-промислових груп. Проаналізовано розвиток фінансових послуг і діяльність фондових бірж у Києві, Одесі, Харкові. Виділено основні тенденції становлення ринку цінних паперів.