ВИТРАТИ НА ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЦЕСУ ПРИДБАННЯ: ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦЇІ ОБЛІК - Романчук, Катерина Василівна; Кузьмін, Денис Леонідович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Досліджено проблеми облікового відображення витрат на інформаційне забезпечення процесу придбання майна. Розмежовано поняття “заготівля”, “поставка”, “постачання”, “купівля-продаж”, “придбання”, а також визначено співвідношення вказаних категорій. Запропоновано варіант відображення в бухгалтерському обліку витрат на інформаційне забезпечення придбання майна, що дозволяє відносити дані витрати у момент їх виникнення до складу витрат майбутніх періодів із наступним розподілом, а також підвищити достовірність інформації про первісну вартість придбаного майна