ВПЛИВ МАКРОЕКОНОМІЧНИХ ФАКТОРІВ НА СТАН АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКІВ - Лебедзевич, Яна Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Виявлено фактори, що впливають на обсяг податкових надходжень до бюджету на макро- та мікроекономічному рівнях. Визначено загальний рівень податкового навантаження в Україні. Узагальнено зовнішні та внутрішні чинники, що впливають на систему адміністрування податків. Виокремлено макроекономічні фактори впливу на фіскальний результат функціонування системи адміністрування податків в Україні. Наведено перелік загальнодержавних та місцевих податків і зборів сучасної податкової системи України. Виявлено чинники ефективності національної системи адміністрування податків. Розраховано показники стану виконання плану податкових надходжень до Державного бюджету України за 2003–2013 рр. Виокремлено проблемні аспекти функціонування системи адміністрування податків в Україні та запропоновано шляхи їх подолання.